Stavanger, ” White City” vol.2

Stavanger

” WHITE CITY! Stavangeris. Mina kutsun seda nii. See väike, valgetest puumajadest koosnev linnaosa on kohe kesklinna küljes. Ega see suur kvartal pole, paar tänavat ristirästi. Tänavaotsast pääseb kohe uude Kontserdimajja.

Kui ma esimesel korral 2011 jõuludeajal Stavngeris olin. Teadsin ma kohe, et seda kohta tahan ma külastada. Ainult mida ma ei teadnud , kus see asub. Angela loomulikult polnud sellest miskit kuulnud:) Õde uuris selle välja ja tõdes isegi, et see on ajalooline ja kuulus linnaosa. Turistid käivad seal jalutamas.  Ma tunnen ennast seal juba koduselt. ikkagi kaks korda jalutanud. See on lihtsalt nii lummav, kõik majad on valged, romantilised. Uksed on maalitud, aknad on kaunistatud. Seekord olin kohe nii jultunud, et pildistasin kohe aknast sisse…

Kes seal siis elavad? Ikka kunstnikud, ehte, kinga, maali fotostuudio oli jne. Majaesised on kaunistatud lillede ja lillevaasidega, kujukestega ja jõuluehetega. Oli ju jõuluhooaeg saabumas.

Stavanger-2Stavanger3Stavanger2Stavanger4Stavanger-3Stavanger-5Stavanger-4Stavanger6Stavanger5Stavanger-6

Paar maja oli ka müüa või siis korterit. Angela küll soovitas, aga noh, mulle jääb pisut väikeseks…..

Stavanger-8Stavanger-9Stavanger9Stavanger-7Stavanger7Stavanger-10Stavanger11Stavanger-12

Kaks kohalikku Tibi jäid pildile. Neil seal juba mitmes kord jalutada. Tõenäoliselt mitte viimane….sest ma lähen sinna kindlasti tagasi..ihhhiii

Stavanger-14Stavanger-13

Kas pole mitte äge katuseaken? Mulle meenutab see lahtiolevat raamatut. Aga võibolla see ongi raamatu lugemis aken….kes teab..

Stavanger1Stavanger-15Stavanger-17Stavanger-18Stavanger-16Stavanger13Stavanger-11Stavanger12Stavanger-21Stavanger-20Stavanger-19Stavanger-23Stavanger-24

Lilled aga õitsesid, selles pole muidugi midagi imelikku. Eelmine kord kui Jõululaupäeval 2011 seal jalutasin, siis õitsesid ka roosid.. Nüüd oli alles oktoobri lõpp ju..

Stavanger-22Stavanger-29Stavanger-30Stavanger-31Stavanger-27Stavanger-26Stavanger10Stavanger8Stavanger-25

VELKOMMEN